15 december 2018
16:00

IBK Lidköping

Kinna IBK tappade serieledningen

Revansch för Kinna IBK idag efter förlusten med 1-2 i bortamatchen? En kamp om serieledning står också på spel.
Det visade sig att Lidköping var det bättre laget för dagen och tog en säker seger med 8-2.

Målvakt: Ella
Backar: Emma, Märta, Stina, Linette
Centrar: Moa, Petro, Frida
Anfallare: Ellen, Malva, Isabelle, Veronica, Maria, Elin D, Elin A

Period 1
Lidköping var på tårna från första sekund och Ella får göra sin första räddning bara efter några sekunder, och Ella skulle få mycket att göra idag. Inledningsvis får Kinna jobba hårt i försvaret där Emma, Märta, Linette och Stina krigar på.

Lidköping får två träffar i målramen! Först en i ribban och sedan ett skott i stolpen. Efter det kommer Kinna bättre igång med sitt anfallsspel. I nionde minuten slår Stina en lång pass till Ellen som kan vinkla vidare till Malva som kan avsluta. Durlingsystrarna har ett bra samarbete där Elin kan hålla i boll och Stina skjuter mitt i Lidköpingsspelarnas täck. Maria och Frida väggspelar med varandra, men får till det fullt ut.

I tolfte minuten får Lidköping frislag nere i anfallshörnet och frislaget hittar fram till en spelare vid andra stolpen som kan peta in 1-0 till Lidköping. Efter det har Kinna ett mer intensivt anfallsspel där backarna följer med upp och får skottlägen. Kinna får en mångd frislag i slutet då Lidköpingspelarna täcker boll och fredar sitt mål. Inga frislag resulterar dock i några mål och första perioden slutar 0-1.

Period 2
Andra perioden startar precis som första där Lidköping är pigga. Ett slarvigt uppspel från Kinnas sida gör att Lidköping får skottläge och kan utöka sin ledning till 0-2. Lidköping har mycket boll i första minuterna av perioden och där Kinna får, liksom i första, arbeta sig in i matchen igen.

Ellen och Elin D jobbar hårt och kan servera Moa skottlägen, men det är alltid någon spelare i Lidköping som kan täcka skott. Maria bryter ett av Lidköpings uppspel och kan med hjälp av Frida och Veronica skapa några lägen. Lidköping vänder snabbt när Kinna har haft anfall och inte lyckats få bollen i mål så att säga. Det ställer om med fart och Kinna får springa mycket. I fjärde minuten hettar det till framför Kinnas mål och Ella får göra en dubbelräddning. Spelet vänder och Petro och Linette får skottlägen, men bollen vill inte in i mål. Lidköping får ett frislag och slänger in bolle nframför Kinnas mål - Emma och Ella har dock koll på läget.

Kinna får ett frislag i sjätte minuten och gör en bra variant, men Maria får inte riktigt tag i bollen. Lidköping kan ställa om direkt och relativt enkelt spela förbi Kinnas backar där de till slut kan lägga in bollen i tomt mål. I nionde minuten utökar Lidköping ledningen till 0-4 där Kinna återigen inte har koll på motståndarna framför mål. De flesta av målen kommer till på exakt samma sätt där bollen kommer in direkt framför Ella och där en spelare står fri och kan prickskjuta in mål.

I tolfte minuten reducerar Kinna till 1-4 genom Emma. Maria och Isabelle arbetar för att stressa Lidköpings backar, vilket resulterar i att Emma kan snappa upp uppspelet och avlossa skott. Efter målet får Kinna mer energi och mer fart framåt. Moa får skottläge efter hårt arbete av Elin och Elin. Emma får också fler skottlägen, men målvakten tog skotten som avlossades i slutet på perioden.

Period 3
Det händer inte så mycket de 2-3 första minuterna utan det är en del kamp om bollen. Märta och Emma försöker överlista målvakten vid två tillfällen genom frislag, men målvakten kan rädda. Kinna får frislag nere i eget hörn - Märta kör igång snabbt och kan hitta Moa i mitten som kan avancera och till sist kan Maria skjuta in 2-4. Lidköping svarar dock snabbt. De fortsätter att bryta Kinnas anfall och ställa om snabbt och kan peta in 2-5 under Ellas ben. Kinna hänger inte med i Lidköpings omställningar.

Nu är det en period där spelet böljar fram- och tillbaka. I åttonde minuten kan Lidköping göra 2-6 efter ännu en snabb omställning. Ella tar första skottet, men Kinna får inte bort returen. Kinna har inte på något sätt givit upp och backarna fortsätter avlossa skott. Märta försöker och Emma har flera lägen, men bollarna går utanför mål. Med lite bättre precision har Kinna möjlighet att göra fler mål i matchen. Men det är istället Lidköping som gör 2 mål till och vinner matchen med 2-8.

Lidköping var snabba idag; hade bra omställningar som Kinna inte lyckades ta bort. De kunde också hitta fria spelare framför mål. Kinna saknade det där lilla extra idag. Tjejerna kämpade som vanligt, men vi fick inte se lika mycket av det fina spel vi vet att Kinna innehar.